SÖTPOTATISVEGETTI™

Byt ut traditionell pommes frites mot Sötpotatisvegetti™ och servera med dipp.

GÖR SÅ HÄR.

Vänd runt Sötpotatisvegetti™ med maizena eller potatismjöl. Fritera i olja.

INGREDIENSER

Du behöver till 10 portioner:

  • 2 kg Sötpotatisvegetti™
  • Maizena- eller potatismjöl
  • Olja
  • Salt och peppar

Recept av: Marcus Hellmann

Receptknapp2



Grillad spetskål med brynt smör

Grillad spetskål med brynt smör.

GÖR SÅ HÄR.

Dela spetskål i 4 delar och grilla på direkt värme ca 5 min. Lägg spetskålen på indirekt värme och ”baka” klart ca 15 min. Bryn smöret och rör försiktigt i alla andra ingredienser.

Servera!

INGREDIENSER

Du behöver till 4 portioner:

  • 1 spetskål
  • 250g smör
  • 2 msk kapris
  • 1 handfull persilja
  • ½ dl ljus soja

Recept av: Marcus Hellmann

Receptknapp2



Morotsoppa med jordärtskockor

Servera soppan med crème fraiche blandat med riven ost

GÖR SÅ HÄR.

  1. Skala lök, vitlök, morot och jordärtskocka.
  2. Dela i mindre bitar låt fräsa i en kastrull tillsammans med lagerblad och dragon.
  3. Slå på buljongen och låt koka i 20 minuter.
  4. Gör under tiden smördegspinnarna.
  5. Kavla ut smördegen och picka med en gaffel, pensla sedan med uppvispad äggula.
  6. Strö över frön och flingsalt.
  7. Skär smördegen i 2cm breda remsor och tvinna dem lätt. Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10-15 minuter på 210˚c.Servera soppan med crème fraiche blandat med riven ost.

INGREDIENSER

Du behöver till 4 portioner:

Soppa:

½ kg morot

½ kg jordärtskocka

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 lagerblad

3 cm färsk ingefära

1 ½ l grönsaksbuljong

1 tsk chiliflakes

4 msk crème fraiche

2 msk riven smakrik ost

Färsk dragon efter smak

 

Smördegspinnar:

1 rulle smördeg

1 äggula

Sesamfrö

Chiafrö

Solrosfrö

Flingsalt

Recept av: Alexandra Hafström

Receptknapp2



Laxtartar

Denna vecka presenterar vi ett recept som är min favorit hittills. Tartaren fungerar utmärkt som förrätt.

Gör så här:

Gröp ur kiwin och avokadon och tärna dem.
Dela laxen i mindre bitar och lägg den i en skål tillsammans med avokado, kiwi, gräddfil, krasse samt saften från en halv citron.
Blanda runt och smaksätt med salt och peppar.

Ingredienser (4 portioner)

100 g varmrökt lax
1 kiwi
1 avokado
½ citron
1 msk gräddfil
1 msk krasse
Salt & peppar

 




Kryddiga Äpplen

Stekta kryddiga äpplen, en aromatisk sensation i all sin enkelhet.

Gör så här:

Kärna ur och klyfta äpplena.
Smält smöret i en upphettad stekpanna, lägg i äpplena och stek dem i några minuter.
Strö över socker, kardemumma och citronsaft och låt äpplena sjuda tills de mjuknat.
Tillsätt citronskalet.
Rör glassen mjuk och smaksätt med kanel.

Ingredienser (4 portioner)

5 äpple
2 msk smör
3 tsk råsocker
3 tsk malen kardemumma
2 msk pressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
Till servering:
Vaniljglass
Kanel efter smak

Recept av: Alexandra Hafström




Citronstekt brysselkål

En härlig kombination av sötma och surhet med en härlig balans.

GÖR SÅ HÄR.

  1. Ansa brysselkålen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek brysselkålen i smöret.
  3. Skölj citronerna. Riv skalet och pressa ut saften från två av citronerna.
  4. Tillsätt vin, citronsaft och socker till brysselkålen och låt puttra i 10 minuter.
  5. Smaksätt med citronskal, salt och peppar.
  6. Halvera den sista citronen och stek den i en torr stekpanna tills den fått en gyllene färg.

INGREDIENSER

Du behöver till 4 portioner:

1 kg brysselkål

50 g smör

3 citroner

2 dl torrt vitt vin

1 dl strösocker

2 tsk salt

2 krm svartpeppar

Recept av: Alexandra Hafström

Receptknapp2



Hantverk med industriell precision




Sesamrostade Morötter

Rot till topp-morötter! En schysst sallad med hela moroten där mandlar, sesam och citrus är smaksättare.

 

GÖR SÅ HÄR.

Skär av blasten på morötterna. Skölj blasten ordentligt. Vänd morötterna i sesamolja och baka dem i ugn ca 15min 185°C. Hacka mandlarna och kör med dem i ugnen de sista 5 minuterna. Skär ner blasten och vänd med citronsaft, rapsolja, salt och peppar.

INGREDIENSER

Ingredienser 10 portioner

2 knippen färgade morötter
2dl mandlar
Sesamolja
rapsolja
Citron
Salt & peppardeg

Recept av: Marcus Hellmann

Receptknapp2



Mackor man minns 2…




Wokad Mangold

Wokad mangold med koriander och chilidressing

GÖR SÅ HÄR.

  1. Skölj och hacka ner mangold i passande storlek.
  2. Woka den i olja tills den får lite färg och sjunker ihop,
  3. Smaksätt med hackad chili, limesaft, fisksås och soja.
  4. Servera gärna tillsammans med grillad kyckling och ris

INGREDIENSER

Ingredienser: 4 portioner

1 stk mangold ca 600g

2 stk röda chilifrukter

1 stk lime

1 kruka koriander

6 msk ljus soja

6 msk fisksås

2 msk matolja

Recept av: Marcus Hellmann