Odlarträff

Den 15 november höll vi en odlarträff med temat ”Framtidens gröna hållbara produkter” på Strövelstorps Bygdegård. Inbjudna talare pratade om marknadstrender, kundernas krav och framtidens jordbruk.

 

Över 100 producenter från Sverige och Danmark deltog i träffen och hade möjlighet att träffa rådgivare, kommun och landsting för att diskutera framtidens möjligheter och utmaningar för en hållbar svensk produktion. Vi hoppas att evenemanget skall bidra till att utöka såväl vårt som våra producenters nätverk inom branschen. Vi hoppas även att det ger oss en möjlighet att inspirera och informera våra producenter om vad våra kunder inom dagligvaruhandeln, Food Service, offentlig sektor och slutkonsumenter efterfrågar.
Vegetti™

Den 17 augusti lanserar vi Vegetti™ – svarvad spagetti gjord på 100% grönsaker.
Everfresh och Chef’s Cut erbjuder nu nya smaker för skolor och restauranger genom våra svarvade grönsaker – att tillaga exempelvis en pasta bolognese har aldrig varit enklare. Vegetti behöver endast kokas mellan 30 sekunder till 1 minut och därefter är det redo att serveras. Vegetti har flera användningsområden och endast kreativiteten sätter gränser. Varför inte fritera sötpotatisspagettin och servera som tillbehör till en hamburgare, eller servera burgaren. Du kan även göra soppa med Vegetti eller bara äta grönsaksspagettin precis som den är, marinerad i eller som en sallad.

 

 

Med denna lansering utökas sortimentet för Chef’s Cut med fem nya innovativa produktnyheter.
Samtliga produkter kommer 4×1 kg-förpackningar och finns tillgängliga att beställa.
Sortimentet kan ni se här.

 
LEKA på Almedalen

Den 5 juli var vi i Almedalen och presenterade LEKA-konceptet!

 

Marcus Hellmann, Daniel Nylander och Anita Broddesson höll seminariet ”Frukt och Grönt för en hållbar framtid”. Vi har ett stort samhällsproblem idag att barn äter för lite frukt och grönt och just det vill vi förändra genom LEKA-konceptet. Det blev en bra uppslutning under Almedalen och vi ser fram emot en höst fylld med inspirerande sallader till förskolebarnen.

 

LEKA – Ett lekfullt och pedagogiskt salladskoncept som ska serveras på förskolor. Produkterna levereras färdigskurna till köket i förskolorna tillsammans med varierande recept. Läs mer här

 
Årets hälsokoncept 2017

Vinnaren av priset Årets Hälsokoncept är ett företag/restaurang som erbjuder sina gäster unika och hälsosam måltidslösningar på ett lustfyllt sätt. Företagets/restaurangens ledord är kreativt helhetskoncept och framför allt nytänkande där högkvalitativa råvaror alltid står i centrum.

Läs gärna mer på:  http://www.restauranggalan.se/

 

 
Bäst i test
Hantverk med industriell precision
New Kitchen No. 3 ute nu

Senaste numret New Kitchen No.3 är ute nu!

Vi kommer skicka ut den till alla, så håll koll i posten!
Årets hälsokoncept 2016

Vinnaren av priset Årets Hälsokoncept är ett företag/restaurang som erbjuder sina gäster unika och hälsosam måltidslösningar på ett lustfyllt sätt. Företagets/restaurangens ledord är kreativt helhetskoncept och framför allt nytänkande där högkvalitativa råvaror alltid står i centrum

 
Vinägrett

En skvätt vinägrett kan göra underverk.

Vi har skapat dessa exklusiva vinägretter i hjärtat av Österlen. Kombinationerna är sammansatta så att de olika smaknyanserna kompletterar varandra, men du kan såklart ”pick and mix” som du vill.

Den skånska kallpressade rapsoljan har många positiva egenskaper exempelvis är den en bra källa till omega 6 och 1-2 msk täcker ditt dagsbehov av omega 3.

Shake and dress – for success!

Prova våra vinägrettblandningar tillsammans med tex, Baby Svartkål och Julienneprodukter, perfekt för en salladsbuffé.
Förpackning

Ni kanske har noterat det, att vi bytt design på våra påsar och lådor!

Under en övergångsperiod så kommer den gamla och den nya finnas parallellt.

Den goda nyheten är att det fortfarand är samma kvalitativa produkter i påsarna.